Повернутись до всіх новин

12.08.20

Інвестуючи у блокчейн технології, Volvo Cars буде відстежувати кобальт в акумуляторах

Через підрозділ венчурних інвестицій Tech Fund, Volvo Cars інвестує у компанію з блокчейн технологій Circulor. Останніми роками компанії співпрацюють над впровадженням технології блокчейн для швидкого відстеження кобальту, що використовується в акумуляторах електрокарів.

Сьогодні вся мережа постачань акумуляторів Volvo Cars користується технологією блокчейн від Circulor, аби якісно відстежувати кобальт. Його використовують в XC40 Recharge P8 – першому електромобілі шведського виробника – виробництво запустять цього року у Генті, Бельгія.



Завдяки інвестиціям Volvo Cars у Circulor, компанії розширять партнерство. Вони планують підвищити якість відстеження походження слюди, що виступає ізоляційним матеріалом в акумуляторній батареї електричних Volvo. Також досліджують спектри впровадження блокчейн технології в інші сфери. Приміром, відстеження і зменшення викидів вуглецю.

Інвестиція є частиною етапу фінансування Circulor ще з 3-ома інвесторами: SYSTEMIQ, Total Carbon Neutrality Ventures та Plug & Play Tech Fund.



Ми послідовники етичного ланцюга постачань сировини, тому партнерство з Circulor є важливим,сказала Мартина Бухгаузер, головний директор із закупівель Volvo Cars, — Підтримуючи постійний розвиток Circulor, ми можемо розширити використання технології блокчейн у наших операціях та сприяти стійкості бізнесу.



Volvo Cars стала першим автовиробником, який почав глобально відстежувати кобальт у своїх акумуляторах через технологію блокчейн у ланцюзі постачань. Технологія від Circulor реалізована з CATL та LG Chem — партнерами з постачання акумуляторів Volvo Cars. Угоди між Volvo Cars, CATL та LG Chem сфокусовані на постачанні акумуляторів для моделей Volvo та Polestar наступного покоління, зокрема для XC40 Recharge P8.

Створений 2018 року, Volvo Cars Tech Fund інвестує у стартапи з високим технологічним потенціалом. Інвестиції зосереджені на стратегічних технологічних трендах, що трансформують автомобільну індустрію: штучному інтелекті, електрифікації, автономному водінні та цифровій мобільності.

Назад до всіх новин