Повернутись до всіх новин

11.01.24

Оновлення програмного забезпечення через повітря – вперше в Україні

Із 11 грудня 2023 року клієнти Volvo вперше отримають можливість оновлення програмного забезпечення через повітря.

Ваш автомобіль є у переліку серед тих Volvo, які першими оновляться через повітря. Оновлення OTA (Over The Air) передбачають автоматичне встановлення версії програмного забезпечення 2.13. Пізніше ОТА буде доступне для усіх Volvo, обладнаних мультимедійною системою на основі Android (iCup).

Надайте згоду на завантаження

Із 11 грудня і пізніше на головному екрані Вашого Volvo з’явиться повідомлення із пропозицією завантажити оновлення ПЗ. На це потрібно надати згоду одним кліком на екрані. Якщо Ви обрали «дозволяти завжди» – відкриється вікно налаштувань автоматичного завантаження ПЗ. Надалі ПЗ завжди буде завантажуватися автоматично, не вимагаючи окремого дозволу. Якщо Ви обрали «дозволити» один раз – крок із підтвердженням необхідно повторювати щоразу, коли нове ПЗ стає доступним для завантаження. Завантаження ПЗ відбувається лише під час руху автомобіля або коли активний центральний дисплей. Процес триває у фоновому режимі, щоб не відволікати Вас від дороги.



Нове програмне забезпечення готове до встановлення

Коли ПЗ завантажилося, на головному екрані потрібно натиснути «Встановити зараз» і підтвердити цю дію наступним кліком. Встановлення розпочнеться, коли Ви вийдете з автомобіля та заблокуєте його. До 90 хвилин автомобіль буде недоступний для використання, адже триває встановлення нового ПЗ. Тож плануйте свій час відповідно. Перед встановленням ви можете ознайомитися з оновленнями, внесеними у новий пакет ПЗ. Потрібно натиснути кнопку на екрані «Перегляд переліку змін». Після встановлення оновлень з їх переліком можна ознайомитися, послідовно натиснувши «Налаштування – Система – Оновлення ПЗ». Тепер для отримання безкоштовного оновлення ПЗ не потрібно відвідувати дилера. Із доступністю ОТА всі зміни встановлюються автоматично. Це береже Ваш час і кошти.



Назад до всіх новин