Повернутись до всіх новин

24.04.20

Volvo Cars відновлює роботу заводу та офісів у Швеції

Після припинення виробництва через пандемію коронавірусу, 20 квітня Volvo Cars відновлює виробництво на заводі у Торсланді, Швеція.

Після припинення виробництва через пандемію коронавірусу, 20 квітня Volvo Cars відновлює виробництво на заводі у Торсланді, Швеція. Ухваливши таке рішення після діалогу з профспілками, того ж дня компанія поновлює роботу і у шведських офісах. Впродовж останніх тижнів завод та офісні приміщення підготували для безпечного повернення співробітників.

Завдяки постійному діалогу з партнерами та постачальниками, компанія планує забезпечити подальше виробництво і скоротити затримки у ланцюзі поставок. Обсяги виробництва у Торсланді коригуватимуть відповідно до ринкового попиту та актуальних замовлень.



«Маючи відповідальність перед нашими працівниками та постачальниками, ми відновлюємо виробничі операції зараз, коли ситуація дозволяє, — прокоментував рішення CEO компанії Хакан Самуельсон. — Найкраще, що можна зробити для допомоги суспільству, — це знайти способи безпечного перезапуску роботи компанії, зберігши здоров'я людей та їх робочі місця».



Перед поверненням персоналу 20 квітня, всі приміщення виробничих потужностей і офісів ретельно прибрали та обробили засобами дезінфекції. На головних входах до будівель співробітникам пропонуватимуть перевірку на наявність температури та вимірювання рівня кисню у крові.

Останніми тижнями уповноважені представники компанії переглядали кожну робочу станцію на заводі у Торсланді на предмет дотримання відвідного рівня охорони здоров’я та безпеки. Такий огляд провели і там, де соціальне дистанціювання неможливе. За результатами вжито додаткові заходи для безпечного повернення співробітників до робочого процесу.

У шведських офісних будівлях відбулося перепланування залів для нарад, офісних приміщень та ресторанів. Це зроблено для забезпечення соціального дистанціювання, наприклад, шляхом інакшого розміщення столів та обмеження кількості людей, яким дозволено одночасно перебувати у залах для нарад чи ресторанах.

Завод Volvo Cars у Ґенті, Бельгія, також відновлює роботу 20 квітня за умов скорочення виробництва. Наразі компанія планує відкрити свій завод у Південній Кароліні у США в понеділок, 11 травня.



Інші шведські потужності Volvo Cars — завод двигунів у Скьовде і майданчик із виготовлення комплектуючих деталей в Улуфстрьомі — продовжать щотижневе планування виробництва та адаптуватимуться відповідно до потреб інших заводів.

Офісні працівники на інших ринках продовжать дотримуватися місцевих рекомендацій, а уповноважені представники компанії з питань охорони здоров’я та безпеки очікують на подальше впровадження досвіду шведських майданчиків в інших місцях.

Volvo Cars і надалі користуватиметься програмою підтримки, наданою Урядом Швеції з початку року. Вона гарантує значне скорочення робочого часу для більшості працівників. Разом з тим, допоки ринки стабілізуються — підтримка Уряду дозволяє Volvo Cars захистити свій бізнес.

Назад до всіх новин